5.000 papagáj rajongó

4.75 1 1 1 1 1 Értékelés: 4.75 (16 szavazat)

papaga jmagazin 5000 like

Köszönjük a látogatóink, és a Facebook oldal rajongóink bizalmát!

Azt gondoljuk, hogy Ön is kíváncsi arra, milyen korosztályba tartozik a többi Kedves Olvasó! Hány nő és férfi érdeklődik a papagájos információk iránt? Magyarország mellett, mely országokban olvassák a magyar nyelvű cikkeket?

Néhány statisztikai adattal szeretnénk szolgálni, hogy bemutassuk a Papagáj Magazin olvasóinak megoszlását. (Ezeket az adatokat a Google és a Facebook elemzésekből kaptuk meg. A weboldalak olvasóinak pontos kilétét nem tudjuk, csupán összefoglaló adatokkal rendelkezünk a tömeges látogatásokról.)

E cikkünket az 5000. Facebook rajongó tiszteletére állítottuk össze, azonban – meglepetésünkre – néhány ezer látogató a Facebooktól függetlenül érkezik a weboldalunkra. Megállapíthatjuk, hogy az emberek 70%-a használja a közösségi oldalt az Interneten, és 30%-a nem tagja a közösségi hálózatnak.

Országok, nyelvek

A Föld országai közül az európai, illetve a szomszédos országok lakói érdeklődnek leginkább a magyar nyelvű Papagáj Magazin írásai iránt, de meglepő módon az angol nyelvű országokból és az arab világból is többen olvassák cikkeinket. Ausztrália, Amerika és Ázsia lakói csupán a Papagáj Magazin Facebook oldalát nézegetik, és magát a - papagajmagazin.hu – weboldlat nem látogatják (ezt tükrözi a lenti térkép is).

papagaj magazin statisztika 02a

 papagaj magazin statisztika 02

Magyarországról érkezik a Kedves Olvasóink 85%-a, de a külföldről érkezők zöme is magyar nyelven beszél. Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Ukrajnából is több ezer olvasó tiszteli meg weboldalunkat a figyelmével, de nem elhanyagolható Ausztria, Németország és Anglia magyar nyelvű olvasóinak a száma sem.

(A közel-keleti és távol-keleti Facebook látogatók szép száma viszont meglepő.)
 

Papagájos korosztály

A Papagáj Magazin Facebook táborának alakulása a korosztályok megoszlásának a szempontjából a legérdekesebb az általunk kezelt oldalak között. Minden más oldalt a fiatalok (a tizen’éves tinédzserek és a fiatal huszon’éves felnőttek) „Like”-olnak leginkább. Ezzel szemben a Papagáj Magazin magyar olvasóinak döntő többsége középkorú. A látogatók zömét az 50 év körüli urak, és még inkább a hölgyek teszik ki. Úgy véljük, hogy gyermeknevelésen túl lévő kedves emberek azok, akiknek jut idejük (és van kedvük) a kis házi kedvencek nevelésére, és a gyermekeik felnőtté válása miatt szükségük van a pátyolgatható kis lényekre.

papagaj magazin statisztika hun fb

A papagájok iránti érdeklődés más képet mutat, ha a külföldi adatokat vizsgáljuk a generációk megoszlása terén. Azt megállapíthatjuk, hogy a nők érdeklődése - az életkor szerint - ugyanolyan külföldön is, mint Magyarországon. Ezzel szemben jelentős eltérést tapasztalunk a férfiak esetében; ahol a huszon'éves korosztály alkotja a papagájosok zömét. Ennek okai számunkra ismeretlenek, ezért szívesen vesszük, ha egy hozzászólásban megírják (a cikk alatt), hogy Önök szerint mi lehet az oka annak, hogy Magyarországon az idősebb, külföldön pedig a fiatalabb férfiak madarásznak.

papagaj magazin statisztika gloabl fb

Hölgyek / Urak aránya

A nők többen olvassák a papagájos cikkeket Magyarországon, mint a férfiak, de ez minden más Facebook oldalon is ugyanígy van. (Külföldön ez nem így van.) Azonban érdekes megfigyelni, hogy a papagájtartási témákban a nők sokkal inkább a családanya szerepét töltik be (etetnek, szeretgetnek, beszélgetnek), ezzel szemben a férfiak pedig a családfenntartó feladatokat látják el (röpdéket építenek, tenyésznek, idomítanak).

Jó példa erre a facebookon megjelent két papagájos bejegyzés összehasonlítása. A röpdékről készült fotó galériát a férfiak nézték meg és „like”-olták igen nagy arányban, a papagájkenyér készítéséről szóló receptet pedig a hölgyek olvasták el (a recept megjelenését követő hetekben ez 100%-os női arányt jelentett).papagaj magazin statisztika 04

Az igazsághoz hozzá tartozik az is, hogy a röpde galériát egyik férfi munkatársunk, a receptet pedig egyik kolléganőnk készítette. Tehát mi magunk is ugyanazokat a normákat követjük, mint a Kedves Olvasóink. :-)
 

Olvasóink milyen eszközökön nézik az anyaginkat?

Legtöbben Windows alatt asztali számítógépen, Chrome és Firefox böngészőkkel olvasnak, de egyre magasabb a mobil eszközök aránya.

desktop mobile tablet arány

A mobilon olvasók közül a legtöbben Samsung készülékeket és Apple iPhone mobilokat használnak.

Végül egy jópofa megfigyelés:

A látogatók közül sokan a "papagáj nevek" keresésével találnak rá a Papagáj Magazin weboldalára.

Köszönjük eddigi megtisztelő figyelmüket, a jövőben is igyekszünk eleget tenni az érdeklődésüknek!


 

Friss apróhirdetések:

A keresés nem hozott eredményt!

A keresés nem hozott eredményt!

Cuki, vicces videók

Papagáj viedó 

Volierek, röpdék I.

Volierek, madárházak II.

Melyik növény adható a papagájoknak?

Melyik növényeket lehet néha vagy szezonálisan etetni a papagájokkal?
(Több növényt is megjelölhet.)

Háttérképek:

Papagáj játékok:

Legutóbbi cikkek:


A weboldal sütiket tartalmaz.