Zoo Café, Budapest

3.75 1 1 1 1 1 Értékelés: 3.75 (20 szavazat)

n01Budapest szívében, a Fejér György utcában egy állati kávézó kezdte meg a működését 2014. év végén.

A Zoo Caféban valóban megtörténhet, hogy a látogató csincsilla simogatás közben süteményezik vagy egy baráti beszélgetés fültanújaként egy arapapagáj csücsül a vállára.

A tulajdonos Boér Gábor szerint Európában is egyedülállónak számít az állatkerti kávézó. "Az ötlet Ázsiából származik. Kiskoromtól kezdve kötődöm az állatokhoz, így kézenfekvő volt, hogy egy ilyen kávézót indítsak. Hogy mitől különleges ez a hely? Az állatkertben találkozhat bárki ezekkel az élőlényekkel, de ott elképzelhetetlen, hogy a kezükbe vegyük és simogassuk őket."

 

Friss információkat a Zoo Café Facebook oldalán találhatunk: facebook.com/zoocafebudapest.hu

Elérhetőség:

Tel.: +36 30 / 791 3776
1053 Budapest, Fejér György u. 3.
Nyitva hétfőtől vasárnapig 10.00-22.00

Weboldal: http://www.zoocafebudapest.hu

 

Van egy kakadu és két ara papagáj,

akik nem igazán fogják vissza magukat: rikácsolásukat hallva tényleg olyan érzésetek lehet, mintha az Állatkert madárházában lennétek. Van két trópusi akvárium, tele egzotikus halakkal és rákokkal. Illetve három fehérhasú süni (ők valósággal felrobbantják a cukiságbombát), három szakállas agáma, csíkos mókusok, sisakos kaméleonok - és a lista még közel sem teljes.

Az állatokra külön erre a célra alkalmazott gondozók felügyelnek, ők segítenek kivenni őket a terráriumaikból, ami után nyugodtan a kezetekbe vehetitek és megsimogathatjátok szinte mindegyiket. Nem kell félni, egytől egyig szelídek, legfeljebb kissé izgágák, így ha nem vigyáztok, könnyen odébb mennek.

A hely filozófiája, hogy az állatokkal szembeni bánásmód visszatükröződik az emberi kapcsolatokban. Ha szeretettel gondoskodunk róluk, nagyobb türelemmel leszünk egymás iránt is. Ennek jegyében hamarosan zoopedagógiai foglalkozásokat is tartanak majd, főleg gyerekeknek, hiszen ők azok, akiknek a legfontosabb minél hamarabb megtanulni a helyes bánásmódot.

zoo8

Ami a választékot és az árakat illeti: kávézóhoz méltóan közel két tucat kávé és forró csokoládé szerepel az itallapon, ezek 400-760 forint közötti összegbe kerülnek. A teák kancsója 750 forint, az üveges szénsavas üdítőkért 320, a rostosakért 360 forintot kérnek. Ételek közül a melegszendvicsek ára 550, a piadináké (ami egy olasz eredetű töltött lepény) 750, a süteményeké és a nachosoké pedig 690 forint.

Abban az esetben is bemehettek megnézni és megsimogatni az állatokat, ha nem szeretnétek fogyasztani, ilyenkor 500 forint látogatási díjat számolnak fel.

 


 

Friss apróhirdetések:

A keresés nem hozott eredményt!

A keresés nem hozott eredményt!

Cuki, vicces videók

Papagáj viedó 

Volierek, röpdék I.

Volierek, madárházak II.

Milyen papagájos esemény legyen Magyarországon?

(Több választ is megjelölhet.)

Háttérképek:

Papagáj játékok:

Legutóbbi cikkek:


A weboldal sütiket tartalmaz.