Az ausztrál vadvilág szentélye

4.3636363636364 1 1 1 1 1 Értékelés: 4.36 (22 szavazat)

Lóri szentélyTöbb mint 80 éve szórakoztatja a papagájkedvelő közönséget az ausztrál Currumbin állatkert a vadon élő szivárványos lórik etetéséi show műsorával.

A papagájetetés itt csakis a gyönyörű színű nektárevő papagájokról szól. A gondozók egy kevés szirupot öntenek a tálakba...

Ha az ember ezt kinyújtott karral tartja, akkor a lórik a karjára, vállara - sőt a fejére is - rászállnak. „Voltak hosszú másodpercek, amikor egyszerre 10 vadon élő papagáj is meglátogatott.” – írja egy honfitársunk, akinek volt szerencséje a különös látványossághoz. Furcsa, de a papagájok akkor is marakodnak egymással az eleségért, amikor temérdek tálból etetik őket, és kényelmesen elférnének egymás mellet.  

A szentélyt 1947-ben nyitották meg, mint madárrezervátumot, ugyanis az akkori lakosság tűzzel-vassal pusztította a lórikat a környező ültetvényeik károsítása miatt. A szivárványos lórik előszeretettel fogyasztják a növények virágait, ezzel a szenvedélyükkel képesek a gyümölcsfák termését lenullázni.

A Currumbin Wildlife Sanctuary állatkert még annak ellenére is virágzik a mai napig, hogy a papagájok learatják a virágokat. Sőt mára a legnagyobb őshonos fajgyűjteménnyel rendelkezik Ausztráliában.

Az Ausztrália keleti partján található hely rabul ejti mind a szívünket, mind a képzeletünket. Ennek a főként turizmusból élő városnak a látképét a parton hosszú kilométereken át emelkedő magas hotelek alkotják. A város nagyszerű kombinációja a szebbnél szebb strandoknak, vízi utaknak, csatornáknak és hatalmas parkoknak, míg a kontinens irányában számos nemzeti park és esőerdő várja az idelátogatókat. currumbin showA szubtrópusi klíma forró nyarakat és enyhe teleket jelent. A sportok és szabadtéri események, programok játsszák a legfőbb szerepet a helyiek életében. A rögbi itt is kiemelten fontos (főleg mióta a városnak is van első osztályú csapata), ugyanakkor rengeteg golf pálya is akad (több mint 50), de a ló-, vagy autóversenyre is kilátogathatunk. Az Currumbin Arany Part  a szörfről és egyéb vízi sportokról is híres - a partszakasz egy része Surfer's Paradise-ként ismert, ami önmagáért beszél.

Aki ide eljut, annak érdemes meglátogatni Currumbin Valley esőerdeit, a Dreamworld vidámparkot, vagy épp a számtalan kiváló étterem egyikét.

A város tehát elsősorban a sportról és szórakozásról szól, de a vadvilág bemutatásában és rehabilitációjában is szerepet játszik. A madárpark is komolyan veszi ezt a tevékenységét. A bemutatók és kiállítások mellet, a színfalak mögött állatorvosi és rehabilitációs kórházat is üzemeltetnek, ahol fiókákat nevelnek kézzel és balesetet szenvedett vad madarakat is ápolnak.

Az etetést követően azonban ajánlott mindenkinek megmosakodni, mert a ragacsos eleség mindenre rákenődik. No, de valamit valamiért!

Az állatkert Facebook oldala:
https://www.facebook.com/currumbin.wildlife.sanctuary/


 

Friss apróhirdetések:

A keresés nem hozott eredményt!

A keresés nem hozott eredményt!

huendeitmsptrosres

Cuki, vicces videók

Papagáj viedó 

Volierek, röpdék I.

Volierek, madárházak II.

Mennyit utazna egy papagáj reptető nap miatt?

Háttérképek:

Papagáj játékok:

Legutóbbi cikkek:


A weboldal sütiket tartalmaz.