Megúszta az ütközést a részeg kakadu

4.4166666666667 1 1 1 1 1 Értékelés: 4.42 (12 szavazat)

sargabobitas kakadu hutoracsban copyAz autó 100 km/órás sebességgel haladt az Adelaide-hegységben, amikor a sofőr egy csapat sárgabóbitás kakadura lett figyelmes az út szélén. Megszokott látvány ez Ausztráliában, főleg a gabona és gyümölcs szállító teherautók útvonalán.

Az autó vezetője, Wendy Warren éppen a munkahelyére tartott, amikor a lakomázó madarak közül az egyik ez autó felé indult. Halk koppanást lehetett hallani, de Warren asszony azt gondolta, hogy csak hozzáért a kakadu az autóhoz. Ezután 40 km-es távolságot tett még meg, mire megállt és észre vette a szorult helyzetben lévő bóbitást.

sargabobitas kakadu hutoracsban szetvagva

A dühös kakadu a rendszámtábla alatt lévő hűtőrács lemezei közé szorult és mozdulni sem tudott (tekintve, hogy az ütközés után még 40 km-t kellett száguldania 100 km/órás ellenszélben). Helyi vadvédő önkéntesek segítségével, fűrésszel és vastag kesztyűvel sikerült kivágni a harcias madarat két óra leforgása alatt.  

Meglepő módon egyetlen horzsolás vagy szárnytoll elvesztése nélkül sikerült a mentés. A sokkos (vagy inkább bódult) állapotban lévő papagájt egy állatorvos is megvizsgálta és ő sem talált sérüléseket a megpróbáltatáson átesett madáron. Néhány napos megfigyelés után szabadon engedték a szerencsés áldozatot.
 

Vélhetőleg részeg volt az áldozat

sargabobitas kakadu megmentve

A vadőrök szerint az út szélén csipegető sárgabóbitás kakaduk és rózsás kakaduk gyakran erjedt gyümölcsöket fogyasztanak, és látványosan be is rúgnak. A szőlővel és egyéb gyümölcsökkel megrakott szállítmányokról lehullnak a termények a kanyarokban, a héjuk megreped és a melegben gyorsan fermentálódnak. Az ilyen útvonalak mentén a kakaduk szinte alkoholistává válnak, és bódult állapotban olyanokat tesznek, amiket egy józan madár nem tenne; pl. vonzónak tartják az úton gyorsan közeledő „nagy fémdarabokat”.

forrás: https://www.abc.net.au/news/2018-10-12/cockatoo-gets-stuck-in-grille-of-car-and-survives/10370850

 

Kapcsolódó tartalom:

ausztral reszeg lorikMitől "részegek" a lórik Ausztráliában?

Egyre több kábult vöröshasú lórit (Trichoglossus rubritorquis) hoznak be az állatkórházba az emberek egy Darwin nevű városba 2010. óta. A madarakat a járókelők találják meg a fák alatt és az épületek sarkaiba húzódva. Nem képesek repülni, de sok esetben még menni sem. Tovább...

 

 

 

alkohol hatasa madarakra Mozgás és hangképzési zavar az alkoholtól

Az alkohollá erjedt ételek és italok fogyasztása ősidőktől jelen van természetben. Az emlős fajok különböző tudatmódosító szereket fogyasztanak, a hallucinogén gombáktól kezdve - a pszichedelikus mérgeken keresztül - a közismert kábítószerekig, azonban a papagájok szokásairól nem sokat tudunk. Tovább...

 

 


 

Friss apróhirdetések:

A keresés nem hozott eredményt!

A keresés nem hozott eredményt!

Cuki, vicces videók

Papagáj viedó 

Volierek, röpdék I.

Volierek, madárházak II.

Melyik bűnt lehet megbocsátani?

Ön szerint mely papagájtartási bűnt lehet megbocsátani (valamilyen indokkal)?

Háttérképek:

Papagáj játékok:

Legutóbbi cikkek:


A weboldal sütiket tartalmaz.