Papagáj állatkert egy cseh faluban

4.6153846153846 1 1 1 1 1 Értékelés: 4.62 (13 szavazat)

papagaj allatkert 01Törpepapagájokkal kezdődött és állatkert lett belőle.
2018-ban a szezon zárónapjáig - november 18-ig – rekord számú látogató (30.000 fő) fordult meg a magánállatkert kicsiny udvarán. A bošovicei papagáj állatkertet sokan ismerik Csehországban, annak ellenére, hogy csupán 2011 óta fogadja a látogatóit.

A vendégek között megfordultak már hírességek, politikusok is, sőt a neves tenerifei Loro Park munkatársai és Tony Silva (közismert amerikai ornitológus) is.

papagaj allatkert bosovice 12

A falu főutcáján, a családi házak között találjuk meg azt a gondozott, zöldre festett házat, amelyet leginkább a kapuja emel ki a szomszédságából, jelezve az udvar egzotikus jellegét. A ház előtti parkolóhelyek száma néha már kevésnek bizonyul. Sokan jönnek ide kirándulni, annak ellenére, hogy belépőjegy ára 1000,- Ft körüli összegre tehető (a felnőtt jegy drágább, a gyerek és a nyugdíjas olcsóbb). A papagáj állatkert árai mellett szól, hogy a belépőkből befolyt összegből tartják fenn a parkot, nem kapnak állami támogatást és nem jutnak pályázatokhoz.

A kert irányítóit, Vlastimil Škrhák urat és Hana Škrháková Pádková asszonyt apró kis fischer törpepapagájok indították el azon az úton, amely a papagáj kertig vezetett. 2018-ban már 52 papagáj faj 250 egyedét tekinthettük meg, de hallottuk a további terjeszkedéssel kapcsolatos tervekről is.

papagaj allatkert bosovice 11
Hana a park irányítója
papagaj allatkert bosovice 14
A papagájkert 10 éves évfordulója

papagaj allatkert bosovice 15
Az első nagy pavilon
papagaj allatkert bosovice 16
A legutóbb elkészült részleg

A látogatók zöme elégedett a látottakkal és a komfortos kiszolgálással, azonban a tulajdonosok is tisztában vannak néhány problémával, amelyeket igyekeznek mihamarabb kiküszöbölni. A törpepapagájok röpdéjét és az állatsimogató helyét cserélni szeretnék, hogy a bárban megpihenő szülők jól ráláthassanak a gyermekeikre. 

Videók a YouTube-on (mobilon jobban látható)

A Föld minden – papagájokkal teli – kontinenséről láthatunk itt madarakat. A legnépszerűbb ausztráliai hullámos papagájoktól kezdve – az intelligens afrikai jákó papagájokon át – a dél-amerikai amazonokig, aratingákig és arákig igen sok fajjal találkozhatunk.

papagaj allatkert bosovice 07
Az új fajok érkezése nagy éreklődésre tart számot
papagaj allatkert bosovice 04
Információs táblák sokasága

A rokon fajokat igyekeznek egymáshoz közel bemutatni, hogy a látogatók láthassák köztük lévő méret vagy színbeli különbségeket. Igazat adnak azoknak a véleményeknek, amelyek tágasabb röpdéket követelnek a nagytestű papagájoknak, de nemcsak a madarak helyét szeretnék megnövelni, hanem néhány faj esetében a kolóniában tartás élményeit is szeretnék bemutatni a közönségnek. Egyesek arra panaszkodnak, hogy a madarak túl távol vannak, a lombok eltakarják őket. Ebben is igazuk van a vendégeknek, de nehéz megtalálni az egyensúlyt abban, hogy a papagájok is és a látogatók is jól érezhessék magukat.

A papagájkert általában egy órás szórakozást és tanulást biztosít a vendégeinek, de kisállat simogató és büfé is van a parkban.
 
Forrás: https://papouscizoo.cz/


 

Friss apróhirdetések:

A keresés nem hozott eredményt!

A keresés nem hozott eredményt!

huendeitmsptrosres

Cuki, vicces videók

Papagáj viedó 

Volierek, röpdék I.

Volierek, madárházak II.

Melyik bűnt lehet megbocsátani?

Ön szerint mely papagájtartási bűnt lehet megbocsátani (valamilyen indokkal)?

Háttérképek:

Papagáj játékok:

Legutóbbi cikkek:


A weboldal sütiket tartalmaz.