Barnafejű hollókakadu (Calyptorhynchus lathami)

3.6666666666667 1 1 1 1 1 Értékelés: 3.67 (3 szavazat)

A barnafejű hollókakadu (Calyptorhynchus lathami)A barnafejű hollókakadu (Calyptorhynchus lathami) a madarak osztályának a papagájalakúak (Psittaciformes) rendjéhez és a kakadufélék (Cacatuidae) családjához tartozó faj.

Tudományos nevét John Latham angol ornitológusról kapta. Ausztrália délnyugati részén honos.

 

 

 

Megjelenése, életmódja

Testhossza 46-50 centiméter, testtömege 430-450 gramm. A fényes fekete kakadu (calyptorhynchus lathami), más néven a Casuarina fekete kakadu után a legkisebb tagja Calyptorhynchinae családnak Ausztráliában.

A Felnőtt fényes fekete kakadu is elérheti 50 cm hosszúságú. A nemek megkülönböztethetők. A hímek teljesen fekete színűek, kivéve a kiemelt vörös faroksávot. A nőstényeknek sötét barnás, néha sárga foltjuk van fülüknél. Három alfaj elismert

A barnafejű hollókakadu (Calyptorhynchus lathami)

Szaporodása

Olyan kevés példány él belőlük, hogy nem sokat tudunk a szaporodásukról, de minden bizonnyal a Pirosfarkú gyászkakadu (Calyptorhynchus banksii) szaporodásával lehet azonos.

 

Védelme

Mint a legtöbb faj a papagáj, a Barnafejű hollókakadut is védi a nemzetközi kereskedelemről szóló egyezmény, a veszélyeztetett vadon élő állat- és növényfajokról (CITES) és azok elhelyezéséről.  


 

Friss apróhirdetések:

A keresés nem hozott eredményt!

A keresés nem hozott eredményt!

huendeitmsptrosres

Cuki, vicces videók

Papagáj viedó 

Belépés

Csatlakozhat Facebook vagy Google kapcsolatával is, kattintson az ikonjára!

   

(Nem történnek megosztások az Ön kérése nélkül!)

Volierek, röpdék I.

Volierek, madárházak II.

Mi hiányzik a papagáj hobbihoz most?

Most éppen mi hiányzik ahhoz, hogy elégedettebb papagájtartó lehessen?

Háttérképek:

Papagáj játékok:

Legutóbbi cikkek:


A weboldal sütiket tartalmaz.
Több infó Elfogadom