Az idomító pálca legyen a célpont

4.75 1 1 1 1 1 Értékelés: 4.75 (4 szavazat)

A leghasznosabb dolog a madarunknak megtanítható gyakorlatok között az maga az idomító eszköz megismerése, ami egy egyszerű botocska. Ez történetesen egy evőpálcika, de ugyanígy lehet használni egy hosszabb fa tiplit is. Kerüljük a tollakat vagy hasonló dolgokat, mert azok mérgezőek is lehetnek.

Az ujjunkat használni nem a legjobb ötlet, mert a madárnak az ujjunk végét kellene rendszeresen megérinteni, hacsak nem az a célunk, hogy direkt ujjcsípésre tanítsuk a papagájunkat. Szóval egy idomító pálca a legjobb erre a célra.

Ezután fogom elővenni a kattintómat, ami egy kattanó hangot ad, és akkor fogok vele kattintani, amikor a madár megérinti az idomító pálcát és akkor adok neki jutalmat is.

Amikor legelőször kezdjük el tanítani a madarat, akkor még nem tudja mi ez a bot. Szerencsére a legtöbb papagáj megérinti és játszani kezd mindennel, amit elé tolunk. Amikor kattintunk és egy kis jutalmat is adunk, akkor meg fogja érteni, hogy csak meg kell érinteni a pálcát, ennyi a feladata.

Ha a papagáj fél a pálcától, vagy menekül előle, akkor türelmesen várjunk, hagyjuk a botot, és várjuk meg, hogy a madár magától közeledjen hozzá. Ha csak véletlenül a bot felé fordul, vagy véletlenül sétál az irányába, anélkül, hogy hozzáérne, akkor kattintson egyet és adjon egy jutalomfalatot.

Végül képes lesz irányítani a papagáját az idomító pálcával, rá tudja venni, hogy odafordítsa a fejét, odébb tudja léptetni vagy a meg tudja vele érintetni a pálcát. Idővel képes lesz majd megtanítani más trükköket is a pálca segítségével.

Mivel a papagáj figyelmének a középpontjában a botocska áll, ezért nem is fogja észrevenni az Ön kezét. Nem valószínű az sem, hogy megcsípi, mert a figyelmét elvonja a pálca. Kénytelen fellépni a kezünkre és megérinteni a botot.

Az idomító pálca nemcsak arra tanítja a madarakat, hogy kövessék vagy megérintsék azt, hanem arra is, hogy hogyan lehet valamit megtanulni. Könnyen elsajátítják azt is, hogy miként lehet felvenni valamit, és ezzel el is kezdődik a nagy mutatvány.

Továbbá ez jó arra is, hogy egyéb mutatványokat tanítsunk, mint például a forgás, azáltal, hogy a madár követi a pálcát.

Papagáj idomítási video sorozatunkat folyamatosan bővítjük a jövőben.

Nézzen vissza oldalunkra később is!

Folytatjuk...


 

Friss apróhirdetések:

A keresés nem hozott eredményt!

A keresés nem hozott eredményt!

Cuki, vicces videók

Papagáj viedó 

Volierek, röpdék I.

Volierek, madárházak II.

Az Ön papagájainak mi hiányzik?

Mit gondol, mire van szüksége a papagája(i)nak?

Háttérképek:

Papagáj játékok:

Legutóbbi cikkek:


A weboldal sütiket tartalmaz.