Melyik eleséggel idomítsunk?

4.8571428571429 1 1 1 1 1 Értékelés: 4.86 (7 szavazat)

Hogyan tudhatjuk meg, hogy melyik eleséget választja ki magának a papagájunk a legszívesebben?

Ennek kiderítéséhez egy ilyen papagáj mix lesz a segítségünkre. Ebben az eleségben van napraforgómag, és sáfránymag is, amik nem feltétlenül a legegészségesebbek a papagájoknak. Ideálisabbak ezek a diétás pelletek.

Az idomítás során szükségünk lesz egy trükkre, úgyhogy hagyjuk, hogy a madarunk válassza ki magának a kedvenceit. Ha meg akarjuk tudni, hogy melyik eleséget szereti a papagájunk a legjobban, akkor tegyünk mindet egy tálba, és figyeljük meg, hogy melyiket vesz el először.

Keely, gyere ide! Lássuk, melyiket szereted a legjobban? Ok, a napraforgó magot választottad? Nyilván ez lehet a kedvenced. Próbáljuk meg mással is! Én ezt a fekete magot, és ezt a fehér magot mutatom most neki. Természetesen azt fogja elsőként választani, amelyiket a jobban szereti. A fekete mag jön be neki. Ezután egy kis darab pelletet és a fehér magot ajánlom neki. A pelletet szereti jobban.

Azáltal, hogy megfigyeltük és megjegyeztük, hogy melyik eleséget kedveli jobban a madarunk, fel tudjuk ezt használni az idomítás során. Keely kedvence egyértelműen a napraforgómag, ezért ezt fogom leginkább visszatartani. Csak akkor adok neki szotyit, amikor a lehető legjobban teszi majd a dolgát. Amikor hibázik, akkor csak a másodlagos kedvencét adom neki, a pelletet vagy a sáfrány magot. Ha rosszul csinálja a feladatot, akkor nem adok neki semmit.

Kérjük, nyomjon egy "Like"-ot Facebook oldalunkra!

A video Michael Sazhin úrtól való, aki művésznevén a „Papagáj Mágus” madarai lenyűgöző mutatványokkal szórakoztatják a közönséget. Keely & Truman nem csak tudásáról híres, hanem a gazdájuk jó barátja is. Michael megosztja tapasztalatait a papagájtanításról a blogjában. Ezen kívül maga készíti a papagáj termékek széles skáláját, és árusítja webáruházában. Könyvében A „Papagáj varázslók kalauza” című könyvéből megismerhetjük a papagáj tanítás fortélyait és magunk is sikeres papagáj idomárok lehetünk.

 

Papagáj idomítási video sorozatunkat folyamatosan bővítjük a jövőben.

Nézzen vissza oldalunkra később is!

Folytatjuk...


 

Friss apróhirdetések:

A keresés nem hozott eredményt!

A keresés nem hozott eredményt!

Cuki, vicces videók

Papagáj viedó 

Volierek, röpdék I.

Volierek, madárházak II.

Önnek hány papagája van?

Háttérképek:

Papagáj játékok:

Legutóbbi cikkek:


A weboldal sütiket tartalmaz.