A papagáj idomítás legjobb időpontja

5 1 1 1 1 1 Értékelés: 5.00 (2 szavazat)

Ahhoz, hogy a papagáj elvegye tőlünk a jutalmát, nemcsak arra kell figyelnünk, hogy mit adunk neki enni, hanem arra is, hogy mikor adunk neki enni.

Igazán fontos, hogy a papagáj éhes legyen, amikor az eleséget nyújtjuk neki, különben nem fogjuk tudni megjutalmazni sem és megtanítani sem őt a mutatványokra.

Amennyire lényeges a legízletesebb eleség megválasztása, épp olyan fontos az időpont megválasztása is. Ez pedig általában a reggeli és az esti étkezés előtt van.

Az a jó, ha reggelre nem marad ott a madarak előtt azt étel, mert, ahogy felébrednek, éhesen várják az idomítási időszakot. Szóval ne etessük túl este a madarat, vagy vegyük ki a kalitkájából a megmaradt eleséget, és reggel pedig csak az idomítás után adjunk újra enni neki.

Este pedig pont akkor kezdjük el az idomítást, amikor a papagáj a legéhesebb. Majd a tanítás után adjunk neki rendes vacsorát a kalitkában, hogy annyit egyen, amennyit csak akar, aztán vegyük ki éjszakára a maradékot a ketrecből.

Napi két étkezés a legtöbb nagy papagájnak elég és néhány kis papagájnak is megfelel, de a hullámos papagájokat vagy a nimfa papagájokat célszerű naponta háromszor megetetni.

Papagáj idomítási video sorozatunkat folyamatosan bővítjük a jövőben.

Nézzen vissza oldalunkra később is!

Folytatjuk...


 

Friss apróhirdetések:

A keresés nem hozott eredményt!

A keresés nem hozott eredményt!

Cuki, vicces videók

Papagáj viedó 

Volierek, röpdék I.

Volierek, madárházak II.

Melyik növény adható a papagájoknak?

Melyik növényeket lehet néha vagy szezonálisan etetni a papagájokkal?
(Több növényt is megjelölhet.)

Háttérképek:

Papagáj játékok:

Legutóbbi cikkek:


A weboldal sütiket tartalmaz.