Deák János, gyémántkoszorús mestertenyésző

4.4333333333333 1 1 1 1 1 Értékelés: 4.43 (30 szavazat)

deak janos papagaj tenyesztoDeák János napjaink közismert papagájtenyésző szaktekintélye. Nemcsak a tenyésztő tárasak körében örvendhet az elismeréseknek, hanem az írásai, a kiállításokon való megjelenései, és a széles közösségi kapcsolata miatt a papagájtartó honfitársaink is biztosan találkozhattak már vele.

Sokunk még nem is élt akkor, amikor Deák Úr, 1971-ben elkezdett díszmadarakkal foglalkozni. Már gyermekkorában érdekeltek a különböző madár fajok. A papagájok rendkívüli intelligenciája az emberhez való kötődése és változatos színezete ragadta meg fiatalon. Mint minden madarászt, a hullámos papagáj „fertőzte meg”, mivel az első pár hullámos papagája egy hónapon belül öt tojást tojt, és mind ki is kelt. Ezen fellelkesülve vett egy pár énekes papagájt és hamarosan azoknak is született négy fiókájuk.

Ezek után a folyamat megállíthatatlanná vált. Egyre több és több madarat vásárolt, és kudarcok és sikerek közepette elérte az álmát.

Deák Úr tenyészete valóban szép. Aki már járt nála, az látta, hogy feleségével rendezett körülmények között tartják madaraikat és nevelik a fiókákat. A kismadarak nevelésére egy különálló, fehérre csempézett fűtött helység épült hozzá a házhoz. Találhatunk kiskutyusokat is a lakásban, de őket komoly fegyelemben tartják a gazdáik is és a nagyobb papagájok is.

A legkülönbözőbb tenyésztői versenyeken jelentős sikereket ért el. A ranglétrát végig járva először a mester, bronz, ezüst, aranykoszorús mestertenyésztői címet nyerte el, majd a legnagyobb elismerést a gyémántkoszorús mestertenyészői cím jelentette számára 2001-ben.

Az évek alatt sikerült kialakítania egy csodálatos állományt és a felesége támogatásával élete részévé vált a fiókanevelés. A család tagjai közül, aki otthon tartózkodik, az kiveszi a részét a fiókaetetésben. Ez kétóránként ismétlődő elfoglaltságot jelent nappal is, éjjel is, szabadság nélkül. Viszont ez a tevékenység nem teher a számunkra, mert a madaraik ez által válnak szelíddé.

Jelenleg több, mint 30 papagájfaj található a tenyészetében, Vecsésen. A fiatal madárkák folyamatosan kaphatók, a kis méretűektől a legnagyobbakig.

weboldal: http://www.deakmadar.hu/

tel.: +36 20 / 911-49-47

http://www.papagajmagazin.hu/images/com_adsmanager/categories/2cat_t.pngTenyésztő

Papagáj tenyésztő

Leitold
hot
Leitold
Kissándor papagáj, Vörössapkás papagáj Pennant papagáj B[...]
Balázs János, 06-20[...]
hot
Balázs János, 06-20-746-5302
Ara macao , cacatua sulphurea
Robert
hot
nopic
Hullámos papagáj , korel
Zsolti
hot
nopic
Hullámos papagáj , Rozella , Penant, Agapornis - rózsás szí[...]
garp
hot
garp
Standard Hullámosok https://www.facebook.com/peter.g.kovacs[...]
Deák János
hot
Deák János
http://www.deakmadar.hu +36 20 911 49 47 https://www.youtu[...]
Horváth Dezső
hot
Horváth Dezső
Horváth Dezső - Kőszegszerdahely https://www.facebook.com[...]
Tuza József
hot
Tuza József
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. https://www.facebook.com/jozsef.tuza.[...]
Varga László
hot
Varga László
+36 70 / 940-43-45 szelid papagájok, kékhomlokú amazonok[...]
Találatok: 1 - 9 / 9

 

Friss apróhirdetések:

A keresés nem hozott eredményt!

A keresés nem hozott eredményt!

huendeitmsptrosres
Mennyit utazna egy papagáj reptető nap miatt?

A weboldal sütiket tartalmaz.