Bondi első landolása egy fán

2.3333333333333 1 1 1 1 1 Értékelés: 2.33 (12 szavazat)

szabad repules rozsaka kaduJamie Womach meséli, amikor egy szabad röptetést próbáltak ki három ifjú papagájukkal. A kezdeti röptetés egyik legfontosabb szabálya, hogy ne legyenek magas fák a közelben, hogy a papagáj ne kapjon kedvet hozzájuk.

"Szabad repülés közben a kis srácok (két rózsakakadu és egy jákó) közül „Bondi” úgy döntött, hogy egy fán fog leszállni, és az egész életét ott tölti.

 

A másik két madár szépen visszaszállt hozzánk, de Bondi körülnézett a világban, és úgy döntött, hogy az neki jobban tetszik."

bondi szabad repteteseJamie és Dave Womach sok évet töltöttek papajáok szabad reptetésével, igazi profi papagájreptetőknek számítanakk, de még nekik is kadnak gondjaik a madaraikkal. Jamie és Dave Womach-ról többet olvashat, ide kattintava.

Jamie így folytatja:

"Nem is néztük a lábunk elé, úgy követtük Bondi kiáltásait, míg odaértünk a fához. Szerencsére még egy jó képet is tudtunk róla készíteni pont a kedvenc évszakomban, ősszel, amikor a madarak gyönyörű táj felett repülnek szabadon. Hogy őszinte legyek, nem volt túl jó a kamera zoomolása a reptetés közben, mert nem igazán látszik a táj szépsége a reptetés közben."

Végül ő is megállapítja a sokak által hangsúlyozott szabályt:

"Úgy tűnik, hogy a madaraknak kíváncsisága - természetes körülmények között - erősebb a fákkal szemben, mint a szabad repülés után a visszatérni a gazdihoz. A vonzódásuk erősebb egy szép fákhoz, mint az emlékezetük a kedvenc gazdájukhoz."

Nagyon jó, ha van egy kiképzett öregfiú a repülők közt, de fa iránti vonzódás minden észérvet felül ír.


 

Friss apróhirdetések:

A keresés nem hozott eredményt!

A keresés nem hozott eredményt!

huendeitmsptrosres

Cuki, vicces videók

Papagáj viedó 

Volierek, röpdék I.

Volierek, madárházak II.

Milyen papagájos esemény legyen Magyarországon?

(Több választ is megjelölhet.)

Háttérképek:

Papagáj játékok:

Legutóbbi cikkek:


A weboldal sütiket tartalmaz.