Papagáj fiókák nevelése I. - Miért?

papagaj kezzel neveles 084Állandóan visszatérő vitatéma a papagájtatrók között, hogy kézzel neveljük-e a fiókákat vagy hagyjuk a papagáj szülőkre ezt a feladatot.

  • Egyik oldal azzal érvel, hogy a kézzel nevelt fiókákból sokkal boldogabb és szelídebb házi kedvenc válik, amely jobban érzi magát az emberi környezetben.

Bővebben ...

Papagáj fiókák nevelése II. - A nevelő doboz

papagaj nevelo doboz 00Fiókaneveléshez sokféle alkalmatosság létezik, a kismadaraink fajától, számától függően válasszuk ki a megfelelőt.

Kaphatók profi, hőszabályzós fiókanevelő dobozok, amelyek a leghigiénikusabbak a madaraink számára, bár igen drágák.

Bővebben ...

Papagáj fiókák nevelése III. - Tápok, eszközök

papagaj fioka neveles 03A fiókáknak speciális összetételű – begytejhez hasonló – táplálékra van szükségük a megfelelő fejlődéshez és növekedéshez. Ez azt jelenti, hogy jó minőségű, direkt madárfiókák kézi etetésére kifejlesztett táppal kell őket etetni.

Bővebben ...

Papagáj fiókák nevelése IV. - Etetés

papagaj fiokak etetse 045Az emberi odafigyeléssel, a fiókák folyamatos monitorozásával elért tenyésztési eredmények figyelemre méltók.

A szakszerű (egészségi és szociális szempontokat egyaránt szem előtt tartó) kézzel nevelés hatására a fiókák életben maradási esélye magasabb, mint a szülők által nevelt fiókák esélye (és itt a „szakszerű”-n van a hangsúly).

Bővebben ...

Félrevezető infók a fiókák kézzel nevelésről

kezzel nevelesrol 02cNéha félrevezető információkat olvashatunk az Interneten a papagáj fiókák kézzel nevelésével kapcsolatosan. A szociális kapcsolati oldalak íróvá tették azokat az embereket is, akik régebben nem publikáltak.

A közösségi weboldalakon olyannyira felerősödött a különvélemények hangereje, hogy azok képesek elnyomni a józan többség hangját. A különvélemények sajnos sok esetben tévedéseken alapulnak.

Bővebben ...


 

Friss apróhirdetések:

A keresés nem hozott eredményt!

A keresés nem hozott eredményt!

Az Ön papagájainak mi hiányzik?

Mit gondol, mire van szüksége a papagája(i)nak?

Legutóbbi cikkek:


A weboldal sütiket tartalmaz.