Papagáj állatkert egy cseh faluban

papagaj allatkert 01Törpepapagájokkal kezdődött és állatkert lett belőle.
2018-ban a szezon zárónapjáig - november 18-ig – rekord számú látogató (30.000 fő) fordult meg a magánállatkert kicsiny udvarán. A bošovicei papagáj állatkertet sokan ismerik Csehországban, annak ellenére, hogy csupán 2011 óta fogadja a látogatóit.

Bővebben ...

Kobaltkék arák visszatelepítése

kobaltkek ara visszatelepites 04Tizenkét év kemény tenyésztői munka után sikerült átminősíteni a Kobaltkék ara (más néven: kis jácintara) fajt a „kritikusan veszélyeztetett” státuszból a „veszélyeztetett” kategóriába a Nemzetközi Természetvédelmi Vörös Listán. Hat madarat szállítottak vissza Brazíliába, az őshazájukba.

Bővebben ...

Madárház kőből

madarhaz kobolHét éven át hordta haza a köveket és a homokot a bányákból egy papagájbarát úriember Csehországban, hogy megépíthesse papagájtartó komplexumát a háza kertjében. Jobban szeretett volna természetesebb hatású madárházakat készíteni magának, mint amilyenek a szokványos fémpaneles vagy gyári téglából készült épületek, melyeknek az ára is borsos lett volna.

Bővebben ...

Robottojás az odúban

Ara papagájok transzlokációjaA vadon élő ara macao szülők – sajátos módon – nem mindegyik fiókájuknak adják meg a lehetőséget az életben maradásra. A harmadik és a negyedik fiókát éhhalálra kárhoztatják az esetek túlnyomó többségében.

Bővebben ...

Az ausztrál vadvilág szentélye

Lóri szentélyTöbb mint 80 éve szórakoztatja a papagájkedvelő közönséget az ausztrál Currumbin állatkert a vadon élő szivárványos lórik etetéséi show műsorával.

A papagájetetés itt csakis a gyönyörű színű nektárevő papagájokról szól. A gondozók egy kevés szirupot öntenek a tálakba...

Bővebben ...

Papagájok az ókori Rómában

papagajok okori roma 01A papagájok az ókori rómaiak körében is hihetetlen népszerűségre tettek szert. Nem kevesen voltak, akik a papagájtartás luxusát megengedhették maguknak, még akkor is, ha egy madár ára meghaladta egy emberi rabszolga értékét.

Bővebben ...


 

Friss apróhirdetések:

A keresés nem hozott eredményt!

huendeitmsptrosres

Cuki, vicces videók

Papagáj viedó 

Belépés

Csatlakozhat Facebook vagy Google kapcsolatával is, kattintson az ikonjára!

   

(Nem történnek megosztások az Ön kérése nélkül!)

Volierek, röpdék I.

Volierek, madárházak II.

Milyen papagájos esemény legyen Magyarországon?

(Több választ is megjelölhet.)

Háttérképek:

Papagáj játékok:

Legutóbbi cikkek:


A weboldal sütiket tartalmaz.
Több infó Elfogadom