Milyen időbeszotás szerint etessünk az idomítási napokon?

4.7142857142857 1 1 1 1 1 Értékelés: 4.71 (7 szavazat)

Hogy használjuk az eleségeket idomítási eszközként?

Ez a videó arról szól, hogyan etessünk az idomítási időszakban. Az első dolog, amit meg kell tanulni, az hogy milyen időbeosztás szerint etessünk. Nem azt fogom javasolni, hogy éheztessük ki a papagájt, és kiéheztetve tanítsunk neki különböző trükköket.

Azt szeretném, ha ráébrednének arra, hogy egy adag eleség - amire szüksége van egy papagájnak - az kevesebb, mint azoknak a tálkák a mérete, amiket gyártanak nekik. Ezt a tálat Truman kalitkájából vettem ki, és ebben pont annyi eleség van, mint amennyi egy étkezéshez kell neki. Ő naponta kétszer kap egy-egy ilyen adagot, plusz még egy keveset az idomítás közben.

Ő pontosan tudja azt, hogy megváltoztathatja a kapott táplálék mennyiségét a jobb együttműködéssel az edzések idején. Így, amelyik napon éhesebb, azokon én több lehetőséget adok neki az evésre az idomítás közben. Ha pedig nem éhes, akkor azt azzal jelzi, hogy nem csinál semmit.

Nagyon fontos, hogy a papagáj tudja azt, hogy mit kell tennie! Nem mondhatjuk azt, hogy „a papagájom nem hajlandó megtanulni az első mutatványt, ezért kevesebbet adok neki enni”! De, ha a papagájunk tudja, hogy mi a feladata, akkor már élhetünk a jutalom adásával vagy a jutalom megvonásával.

Szóval, ez itt körülbelül 12 szem pellet, és ez a normál adagja egy ekkora papagájnak. (Természetesen a nagyobb vagy a kisebb papagájok ételmennyisége ettől eltér.) A lényeg az, hogy ne feledjük el, hogy a papagájnak kevesebb eleségre van szüksége ahhoz, hogy hozza a formáját.

A következő lépés az adagolás. Úgy kell ütemezni, hogy jusson a fő étkezésekre is, és az idomítási időre is. Azzal lehet a legjobban ösztönözni, hogy a normál etetések közötti időszakokban végezzük az idomítást. A kulcs az, hogy ne etessük meg a papagájunkat az idomítás előtt!

A papagájok 6-12 órát lehetnek élelem nélkül, mérettől függően. A kisebb papagájoknak körülbelül 6 óránként, a nagyobbaknak pedig reggel és este adjuk enni. (Igazodva ahhoz, hogy ezek az idomítási időszak után legyenek.)

A legbiztonságosabb módja az etetésnek, ha az edzés után korlátlan mennyiséget ehet a papagáj, de csak korlátozott ideig. Tehát tegyünk be neki 30 percre egy tele tálat, hadd egyen, amennyit akar, aztán vegyük ki a tálat a következő idomításig.

Ha látjuk, hogy a papagáj éhes, és azt szeretné, hogy foglalkozzunk vele, akkor különösen jól motiválható. Szóval kell hozzá szotyi, sáfránymag, vagy más eleségek, amelyek egy klasszikus magkeverékben megtalálhatók. Nem szükséges feltétlenül az, amivel etetni szoktunk, de azért finomságok legyenek benne!

A papagájok a napraforgó magot szeretik legjobban. Hagyjuk, hogy papagáj felfedezhesse a saját kedvencét! Truman a tökmagot vette ki a keverékből.

Ha hagyjuk, hogy a papagáj válasszon, akkor mutatja nekünk, hogy melyik kedvence, mi a második, és a harmadik a számára. A legkedveltebbet tegyük el akkora, amikor majd a madár kiválóan fog teljesíteni. Amikor pedig csak közepesen fog teljesíteni, akkor majd a kevésbé kedvelt eleségeket adjuk oda neki. Kevés eleséggel kezdjünk, hogy a madarat éhesen tarthassuk az idomítás alatt, így motivált lesz, és jó munkát fog végezni.

És ennyi volt az, amit tudni illik az eleségekről, mint papagájidomítási eszközökről.

Kérjük, nyomjon egy "Like"-ot Facebook oldalunkra!

A video Michael Sazhin úrtól való, aki művésznevén a „Papagáj Mágus”. Madarai lenyűgöző mutatványokkal szórakoztatják a közönséget. Keely & Truman nem csak tudásáról híres, hanem a gazdájuk jó barátja is. Michael megosztja tapasztalatait a papagájtanításról a blogjában. Ezen kívül maga készíti a papagáj termékek széles skáláját, és árusítja webáruházában. Könyvében A „Papagáj varázslók kalauza” című könyvéből megismerhetjük a papagáj tanítás fortélyait és magunk is sikeres papagáj idomárok lehetünk.

 

Papagáj idomítási video sorozatunkat folyamatosan bővítjük a jövőben.

Nézzen vissza oldalunkra később is!

Folytatjuk...


 

Friss apróhirdetések:

A keresés nem hozott eredményt!

A keresés nem hozott eredményt!

Cuki, vicces videók

Papagáj viedó 

Volierek, röpdék I.

Volierek, madárházak II.

Melyik bűnt lehet megbocsátani?

Ön szerint mely papagájtartási bűnt lehet megbocsátani (valamilyen indokkal)?

Háttérképek:

Papagáj játékok:

Legutóbbi cikkek:


A weboldal sütiket tartalmaz.